E RRALLË – Vajzat e vogla bëhen synet, gjysma vdesin nga hemoragjia


Egjipt – 92% e grave të martuara në Egjipt janë bërë “synet” (Female Genital Mutilation – Gjymtimi i Gjenitaleve Femërore; heqja e pjesës së dukshme të klitorit duke bërë që femra të ndjejë një kënaqësi minimale gjatë seksit).

Në zonat rurale kjo shifër midis grave 15 dhe 49 vjeç është akoma më e lartë.
Largo reklamën

Vazhdo artikullin e plotë